Ipredator - Stoppar brottslighet ?



Ipredlagen vilken bland annat ska göra det möjligt för företag att kräva privatpersoner på pengar, då de exempelvis laddar ner företagets vara gratis. Detta har givetvis bemötts med hårt motstånd från väldigt många, främst på internet i form av bloggar. Lagen möjliggör att man får spåra upp privatpersoner på deras IP-adresser och därmed skicka hem brev och kräva böter.
Argumenten mot lagen är att privata företag inte bekämpa brottsligheten och dessutom att man aldrig kan vara säker på vem som utförde den "illegala fildelningen", för det ryms ofta fler än en användare på en IP-adress. Jag tror aldrig att den här lagen kommer att fungera i praktiken, ska man ställa en hel ungdomsgeneration inför domstolen? Det kommer kosta oss skattebetalare enorma summor.
Jag tycker personligen att det är mycket dyrt om man ska köpa en ny film som kommit ut till exempel. Den kostar minst 200 kr och man ser den i regel bara en gång. Det är bra, tror jag att detta tillslut har väckt debatt. Att vi nu ska stifta en lag som förbjuder oss att ladda ner förargar civilbefolkningen bara ännu mer. Kan vi inte komma överrens om billigare filmer/skivor istället för att företagen i samarbete med staten håller monopol på den här marknaden. JJag såg en dokumäntar för ett tag sedan och en CD-skiva kostade endast 7-8 kronor att både tillverka, få in musiken på den, paketera och transportera. Måste vinsten vara så enormt stor?!?!

Jag tycker man borde gå igenom det här mer noggrant innan man bara stiftar en lag. Fildelningen kommer inte att upphävas, det finns tusentals programm som kan dölja ens IP-adress och aldrig skulle någon orka med att sitta å leta upp och straffa varenda en som laddar ner någonting.

Kommentarer
Postat av: Fredrik Sjöstrand

Hur tycker du att upphovsrättsinnehavaren skall få betalt istället? Frivillig betalning för låtar man tycker om?

2008-12-05 @ 14:31:29
URL: http://fossing.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0